Zelf energie opwekken?
Vraag direct advies!
garanties
Met zijn allen voor een beter milieu
Solar2Enjoy
Uw voordelen

Uw keuze

Verstandige keuze

De keuze voor zonnepanelen is een verstandige keuze. Hieronder zetten we de voordelen van uw keuze op een rij:

  1. Minder afhankelijk worden van energieleveranciers;

Door te kiezen voor zonnepanelen wordt u minder afhankelijk van een energieleverancier. Alle stroom die met uw zonnepanelen opwekt, hoeft u niet af te nemen bij uw energieleverancier (salderen).

  1. Uw huis of bedrijfspand wordt meer waard;

Door de installatie van een energiecentrale op uw woning wordt uw woning meer waard. De plaatsing van zonnepanelen is ook van invloed op het energielabel. Bij een nieuwe hypotheek is soms tot 0,5 procent rentekorting mogelijk.

  1. Reële terugverdientijd;

De prijs van zonnepanelen wordt steeds lager door grotere concurrentie en het daaruit voortvloeiende grote aanbod. Daardoor wordt de terugverdientijd ook steeds korter. Op dit moment ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Een en ander is uiteraard afhankelijk van de omvang van het systeem en de opbrengst die daarmee gehaald kan worden. Hoe lang de terugverdien tijd in uw situatie is rekent onze adviseur graag voor u uit.

uw keuze

  1. Subsidiemogelijkheden;

Er zijn diverse subsidieregelingen voor duurzame energie voor particulieren en bedrijven. Er zijn zowel lang lopende subsidies als aanschafsubsidies. Met een subsidie kunt u uw investering nog sneller terugverdienen.

  1. Belastingvoordeel;

Als u als particulier zonnepanelen koopt, kunt u de BTW op aanschaf en installatie terugvragen van de Belastingdienst (regelt Solar2Enjoy voor u).

  1. Een bijdrage leveren aan een beter milieu.

Met de opwekking van zonne-energie kunt u een bijdrage leveren aan het milieu. Door stroom op te wekken uit de zon doet u minder beroep op het verbruik van fossiele brandstoffen als gas, olie en kolen. Bovendien is de zon gratis en onuitputtelijk. Bij het opwekken van stroom in zonnepanelen komt geen CO2 en andere schadelijke stoffen vrij.
Ook de fabricage van zonnepanelen kost energie. Dat gaat gepaard met de uitstoot van CO2. Dit wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de besparing op CO2 uitstoot doordat minder energie behoeft te worden opgewekt uit fossiele brandstoffen. In 2 tot 3 jaar heeft een zonnepaneel al meer CO2-uitstoot bespaard dan het kostte om het paneel te maken. Daarna leveren zonnepanelen alleen nog maar milieuvoordeel op!

Advies?