Voor particulieren, bedrijven en VvE's
Zelf energie opwekken?
Afspraak maken
garanties
Met zijn allen voor een beter milieu
Solar2Enjoy
Uw voordelen

Voor wie

Voor elke doelgroep

Zonnepanelen zijn mogelijk voor eigen woningbezitters, huurders, Verenigingen van eigenaren (VvE’s), Woningbouw coöperaties en bedrijven.

Eigen woningbezitters

Bezit u een eigen woning? Dan kunnen zonnepanelen een aantrekkelijke investering zijn. Met een dergelijke investering bewijst u zowel uw eigen portemonnee een dienst als het milieu.

De rente op spaarrekeningen is historisch laag. Het scheelt nog niet veel of u moet de bank betalen voor het stallen van uw spaargeld. Het investeren in zonnepanelen is vier keer zo rendabel als sparen. De aanwezigheid van een energiecentrale in uw woning maakt deze bovendien aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Voor wie

Huurders

Ook voor huurders is het mogelijk om zonnepanelen te plaatsen. Dit kan uiteraard alleen in overleg met de verhuurder. Ook voor een verhuurder kan het aantrekkelijk zijn om alleen of samen met de huurder(s) zonnepanelen te plaatsen.

VvE’s

Bent u als huiseigenaar lid van een VvE, dan kan het aantrekkelijk zijn om alleen of samen met de andere eigenaren te investeren in zonnepanelen. Door gezamenlijk te investeren kunnen wellicht meer zonnepanelen geplaatst worden en de lasten worden verdeeld. Dat is financieel interessant zowel qua stroomverbruik als qua milieubelasting.

Ook voor VvE’s zijn er regelingen die het investeren in zonnepanelen aantrekkelijk maken. Dit is de zogenaamde Postcoderoos regeling die geldt vanaf 1 januari 2014. Verenigingen van Eigenaren kunnen profiteren van de belastingkorting als ze in de postcoderoos van de productie-installatie wonen.

Woningbouw coöperaties

De Postcoderoosregeling geldt ook voor woningbouwcoöperaties.

Bedrijven

Ook op het dak van een bedrijfsruimte is het mogelijk zonnepanelen te plaatsen. Er zijn speciale regelingen voor bedrijven die investeren in zonnepanelen aantrekkelijker maken.
Er bestaan drie belastingregelingen en één subsidieregeling voor ondernemers, die interessant kunnen zijn voor middelgrote en kleine bedrijven die zonnepanelen overwegen:

  • De Milieu Investeringsaftrek (MIA);
  • De Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL)
  • De Energie Investeringsaftrek (EIA).
  • De Kleinschaligheids Investeringsaftrek (KIA).

Deze regelingen kunnen worden gecombineerd, maar de EIA en de MIA mogen niet tegelijk worden ingezet.
De EIA en KIA mogen naast de normale 5 jaars aftrek wel worden gecombineerd.

BEL GRATIS